KNP Video -sovelluksen asennus- ja käyttöohje

Lähettäjä (koiran puhelin)
1. Lataa Google Play -kaupasta GoPro Capture -sovellus ja asenna se.
2. Yhdistä Hero5 Session kamera puhelimeen Capture-sovelluksen avulla.
3. Voit muuttaa kameran asetuksia sovelluksen kautta. KNP kameravaljaan kanssa suositellut asetukset löytyy kameravaljaan omasta käyttöohjeesta.
4. Kirjoita muistiin kameran wifiverkon id ja salasana. Ne löytyvät kameran valikosta kohdasta Connection settings – Camera info.
5. Asenna KNP Video -sovellus.
6. Asennusvaiheessa sovellus kysyy lupaa käyttää yhteystietoja, valokuvia ja muita tiedostoja sekä sijaintia, salli ne kaikki. Yhteystietoja ja sijaintia ei käytetä mihinkään mutta ne on pakko sallia että Google-tilin ja wifi-verkon käyttö onnistuu.
7. Valitse sovelluksen kieli, Suomi tai Englanti.
8. Valitse rooli, tässä tapauksessa valitaan Lähettäjä.
9. Sen jälkeen valitaan käytettävä tili, jonka täytyy olla molemmissa puhelimissa sama.
10. Seuraavana valitaan kameran wifi-verkko ja kirjoitetaan sen salasana. Kirjoitit ne muistiin kohdassa 4.

Vastaanottaja (metsästäjän puhelin)
1. Asenna KNP Video -sovellus.
2. Asennusvaiheessa sovellus kysyy lupaa käyttää yhteystietoja, valokuvia ja muita tiedostoja sekä sijaintia, salli ne kaikki. Yhteystietoja ja sijaintia ei käytetä mihinkään mutta ne on pakko sallia että Google-tilin ja wifi-verkon käyttö onnistuu.
3. Valitse sovelluksen kieli, Suomi tai Englanti.
4. Valitse rooli, tässä tapauksessa valitaan Vastaanottaja.
5. Valitse oikea tili, sama mikä Lähettäjässä.

Sovelluksessa näkyy kaksi palloa, punaisena tai vihreänä.
Punainen merkitsee että yhteyttä ei ole ja vihreä pallo näkyy silloin kun yhteys toimii.
Aluksi pallot voivat olla punaisena, kunnes sovellus ottaa itse yhteyttä toiseen. Voit testata yhteyden painamalla palloa Vastaanottajasta. Jos yhteyttä ei vieläkään tule, käynnistä molemmat sovellukset uudestaan. Kun kaikki pallot ovat vihreällä, kaikki on valmista.

Lähettäjä ottaa noin minuutin välein yhteyden kameraan ja varmistaa että se nauhoittaa. Jos nauhoitus ei ole päällä, se käynnistetään. Kun Vastaanottajasta tilataan valokuva (painamalla Kuva-painiketta) tai video (painamalla Video-painiketta), nauhoitus katkaistaan, tallennetaan tilattu valokuva tai video ja sen jälkeen nauhoitus aloitetaan uudelleen automaattisesti seuraavalla yhteydenotolla.

Kun valokuva tai video on valmis katsottavaksi, tulee siitä tieto Vastaanottajaan. Sen voi katsoa painamalla kameran kuvaa Vastaanottajan näytöllä. Takaisin edelliseen tilaan pääsee kameran omalla Takaisin-painikkeella. Video näkyy looppina eli se alkaa näkyä alusta heti sen päätyttyä.

Videon pituuden voi määrittää vastaanottajan asetuksista. Vaihtoehdot 2-20 sekuntia, oletuksena on 10 sekuntia. Videon valmistumisaikaan vaikuttaa ennenkaikkea lähettäjäpuhelimen sijainnissa olevan gsm-verkon nopeus. Jos ollaan 4G-verkossa, 2 sekunnin video valmistuu noin 45 sekunnissa, 10 sekunnin video vie aikaa n. 1 min 15 s ja 20 sekunnin video on katsottavissa noin kahdessa minuutissa. Hitaammassa verkossa ajat voivat olla huomattavasti pidempiä ja silloin kannattaakin käyttää lyhyempiä videopituuksia.